Vill du annonsera på sidan? - Kontakta oss    

Niomanader.nu

- Din guide genom graviditeten och första tiden med småbarn

   

 

Sök på niomanader.nu

 

Hem

   

Graviditetstest

 

 

Ett graviditetstest innebär ett test där du genom urinen kan se om du är gravid eller inte. De test man kan göra hemma i lugn och ro är idag tillförlitliga nog att leverera ett korrekt besked i de allra flesta fall. De flesta graviditetstest har nämligen 99.9% tillförlitlighet. Det finns tester som kan göras så tidigt som dagen efter att din mens skulle ha satt igång, men väntar du till 4-6 dagar efter att din mens skulle ha satt igång istället så får du ett säkrare besked.

 

Hur går det till?

Du tar ett urinprov vid första toalettbesöket på morgonen och du ska inte ha druckit någonting innan, varken på kvällen innan eller tidigare under morgonen. Det vanligaste är att använda ett så kallat självtest som man kan använda och ta i lugn och ro hemma. Det finns även andra möjligheter såsom att vända sig till mödravårdscentralen, läkare eller apotek och få hjälp därifrån.

 

Hur fungerar testet?

Vad är det egentligen som gör att testet vet om du är gravid eller inte? Det kommer vi att utreda i detta avsnitt.
Efter det att ägget har fastnat i livmodern börjar ett hormon produceras. Detta hormon heter HCG och står för Human Chorion Gonadotropin. Graviditetstestet mäter mängden HCG som kommer ut i urinen för att avgöra om du är gravid eller inte. Eftersom HCG börjar produceras när ägget har fastnat i livmodern behöver det gå några dagar innan mängden hormoner är så stor så att det går att mäta. Detta är förklaringen till varför man ska vänta ett tag innan man gör testet eftersom det blir säkrare när ägget fått vara i livmodern ett tag.


 

Då niomander.nu är en nystartad sida (2008) kommer det att hända mycket på sidan framöver!

   
© Copyright niomanader.nu